Konya'nın meşhur gazinoları bakın şimdi ne halde!
Konya Emniyeti'nin buradaki bataklığı başarıyla temizlediğini vurgulayan çevre esnafı, artık güvenli ve rahat bir şekilde iş yerlerine gidebildiklerini vurguluyor.
Konya'nın başlıca problemlerinden olan, şehrin estetiğini bozan ve merkezi sayılacak noktada, otogarın karşısında yer alan gazinolar, Konya Emniyet Müdürlüğü'nün çalışması ve Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut’un gayretleriyle geçtiğimiz yıl yıkılmıştı. Selçuklu ilçesinde Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde bulunan bu işletmelerin yıkılmasının ardından çevre esnafı da rahat bir nefes almış oldu. Özellikle gece geç saatlerde o bölgede birçok olayın olduğunu dile getiren esnaflar, gündüz dükkanlarına geldiklerinde alkoliklerin çevreye verdikleri zarardan rahatsız olduklarını, son bir yıldır bu tarz durumlarla karşılaşmadıkları için rahatladıklarını dile getirdi. Esnaflar, benzer sıkıntıların eski kunduracılar içerisinde yer alan eğlence mekanlarında da yaşandığını, o bölgede de bir temizlik yapılması gerektiğini ifade ettiler. Selçuklu Yüksek Hızlı Tren Garı’nın bölgeye taşınmasıyla birlikte, kız öğrenciler başta olmak üzere pek çok vatandaşın bölgeden yürüyerek geçmek zorunda kaldığı ve özellikle akşamları güvenlik problemi oluştuğu Konya gündemini uzun zamandır meşgul ediyor.
'GÜVEN VERECEK BİR ORTAM OLUŞTU'
Gazinoların yıkılması sonrası çevre esnafı olarak rahatladıklarını söyleyen Atilla Ulutaş, "Yaklaşık 3 yıldır burada unlu mamuller için dolap imalatı yapıyoruz. İmalathanemiz yıkılan gazinoların hemen arka tarafında bulunuyor. Buradaki mekanlar yıkılalı bir yıl kadar oldu. Yıkıldıktan sonra ne kadar peyzaj düzenlemesi yapılmamış olsa da burada alkol tüketenler, rahatsızlık verenler giderilmiş oldu. Polisler akşam 8'den sabah 7'ye kadar hırsızlığı engellemek için koruma yapıyorlar. Burası düzenlendikten sonra da polislerin gelmesine de gerek kalmayacağına eminim. Konya'nın merkezi sayılacak noktada böyle mekanların artık olmaması insanları rahatlattı, güven verecek bir ortam oluşmuş oldu. Üniversiteyi şehir dışında okudum. Bana soranlar sizin şehriniz alkolik bir yer değil mi, otogarınızın orada böyle mekanlar var, nasıl bir Konya diyorlardı. Buraların kaldırılmış olması Konya için çok büyük bir adım diyebiliriz. Her üniversite olan şehir gelişmeye açıktır. Konya'mız yeşillik alanlara sahip. Burası için de yeşillikten ziyade öğrencilere yönelik ya da esnaflarımıza yönelik müşteri çekebilecek yatırımlar yapılabilir." dedi.
'AKŞAM AYRI, SABAH AYRI UĞRAŞIYORDUK'
Geçen yıla kadar gazinolardan dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Osman Kılınç, "Yıkıldığı bizim için iyi oldu. Artık pislikten bıkmıştık. Akşam ayrı türlü, sabah ayrı türlü uğraşıyorduk. Sabah sarhoşuyla, akşam meyhanesiyle uğraşıyorduk. Artık etraf temizlendi. Yapandan Allah razı olsun. Her türlü zorluğu yaşamıştık. Akşam gelip dükkanımızın önündeki odunlarımızı götürüyorlardı. Malzemelerimizi çalıyorlardı. Burada ağaç içleriyle uğraşıyor ve hediyelik eşya üretiyoruz. Ürünlerimizi, dışarıdaki malımızı çalıyorlardı. İllaki artık rahatladık. Her yer temizlenmiş oldu. Sabunla yıkandı diyebilirim. Boşalan yerler için de yeşil alan yapılabilir. Kamyonları, tırları koyacaklarına yeşil alan olsa daha iyi olur. İnsanlar büyük araçlarını kendi garajlarına koysunlar, burası güzelleşsin istiyoruz." ifadelerini kullandı.
'GAZİNOLARIN YERİ BURASI DEĞİL'
Konya'nın merkezi sayılacak noktada böyle mekanların bulunmasının baştan yanlış olduğunu belirten Muharrem Ergüllü, "Burada esnaf dükkanları çok ve sanayide yer alıyoruz. Gazinoların burada olması bizlere rahatsızlık veriyordu. Az ileride öğrenci yurdu bulunuyor. Burada olaylar çıkıyordu. Gazinoların yeri burası değil. Kimsenin işinde değiliz ama sanayiden çıkması güzel oldu. Herkes münasip yerinde işini yapmalı. Yıkılan alanlara daha güzel iş ortamları yapılması sağlıklı olur. Esnafımız canlanır." dedi.
'ÖĞRENCİLER TRAMVAYDAN İNİP ÖNLERİNDEN GEÇİYORDU'
Çevrede yurt bulunduğu için öğrencilerin tramvaydan indikten sonra gazinoların önünden geçmek zorunda kaldığını ve artık bu sorunun ortadan kalktığını söyleyen Recep Gençoğlu, "Otogar karşısında bulunan sanayide plastik işiyle uğraşıyoruz. Buradaki mekanların bize bir faydası yoktu. Akşam iş yerimizi kapatıp gittiğimiz için görmüyorduk, o işletmeler akşam başlıyordu. Fakat tabi birine adres vereceğimizde meyhanelerin adresi demek zorunda kalıyorduk. Buranın yakınlarında öğrenci yurtları bulunuyor. Çocuklar tramvaydan inip önlerinden geçiyordu. Yıkılmasından memnunuz. Fakat şu anda yıkılmasından sonra orası inşaat gibi kaldı, güzel bir görüntü olmadı. Oraya iyi bir şey yapılsa olur." şeklinde konuştu.
'ALKOLLÜ VATANDAŞLAR ZARAR VERİYORDU'
Gazinolardan çıkan alkollü vatandaşların çevreye zarar verdiğini ve mekanların yıkılmasından sonra bu sorundan kurtulduklarını belirten Ferhat Bozboğa ise, "Ağır vasıta işleri yapıyoruz. Buradaki gazinoların yıkılması bizim açımızdan baya sağlıklı oldu. Çünkü alkollü gelenlerin bilinci yerinde olmadığı için bizlere zarar verebiliyordu. Yol kenarındaki bayraklarımıza da zarar veriyorlardı. Tabi oradaki işletme sahipleri de bunlardan haberdar olamıyordu. Öğrenciler buradan geçerken de tedirgin oluyorlardı. Polisler yine akşamları nöbet tutuyor. Biz rahatsızlıktan, görüntü kirliliğinden kurtulmuş olduk. O alanlara öğrencilerin oturup dinlenebileceği parklar yapılsa daha güzel olur. Yol üzerinde otogar bulunuyor, karşı binalarda aileler yaşıyor. O yüzden böyle yatırımların gelmesi daha sağlıklı olur." diye konuştu.
Kaynak:HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER